Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip met oesterzwammen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kip zonder vel van ± 1100 gr
zout, peper
1 eetlepel boter
3 eetlepels fijngesneden basilicum
6 worteltjes in plakjes
250 gr oesterzwammen in reepjes
1 gesnipperd sjalotje
1/2 dl witte wijn
1/2 dl garderoom
een braadzak
een lage ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de kip onder koud water af en dep hem droog.
Bestrooi de buikholte met zout en peper.
Meng de boter met de basilicum en schep dit in de buikholte.
Bind de poten van de kip met keukentouw bij elkaar.
Leg de worteltjes, de oesterzwammen en de sjalot in de braadzak en schenk
de wijn erbij.
Leg de kip op de groenten en sluit braadzak.
Zet de braadzak in een ovenschaal in de oven en braad de kip in ± 1
1/2 uur gaar.
Leg de kip op een schaal.
Zeef het kookvocht.
Leg de groenten rond de kip.
Breng het gezeefde vocht aan de kook en laat het op hoog vuur iets
inkoken.
Voeg de garderoom toe en serveer de saus apart bij de kip.
Lekker met gekookte aardappelen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hete kip II
Kruidige kippenpootjes
Kip met rode currypasta en cashewnoten
Oriëntaalse drumsticks
Kip in amandel-saffraansaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes