Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de kip onder koud water af en dep hem droog.
Bestrooi de buikholte met zout en peper.
Meng de boter met de basilicum en schep dit in de buikholte.
Bind de poten van de kip met keukentouw bij elkaar.
Leg de worteltjes, de oesterzwammen en de sjalot in de braadzak en schenk
de wijn erbij.
Leg de kip op de groenten en sluit braadzak.
Zet de braadzak in een ovenschaal in de oven en braad de kip in ± 1
1/2 uur gaar.
Leg de kip op een schaal.
Zeef het kookvocht.
Leg de groenten rond de kip.
Breng het gezeefde vocht aan de kook en laat het op hoog vuur iets
inkoken.
Voeg de garderoom toe en serveer de saus apart bij de kip.
Lekker met gekookte aardappelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |